Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Liten Rovdinosaurie Med Fjaedrar


Liten Rovdinosaurie

Liten Rovdinosaurie Med Fjädrar

Nyupptäckt Art Ger Inblick I Dinosaurernas Evolution

Forskare har upptäckt en ny art av rovdjur som levde för 160 miljoner år sedan. Dinosaurien, som har fått namnet Xiaotingia zhengi, var liten, med en längd på bara 90 centimeter. Men trots sin lilla storlek var Xiaotingia en formidabel rovdjur, med vassa tänder och kraftfulla ben. Den jagade troligen små djur, som ödlor och däggdjur.

Fjädrar Och Fjäderskaft

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Xiaotingia är dess fjädrar. Fossiler av dinosaurien har visat sig ha fjädrar på armarna, benen och svansen. Detta är första gången som fjädrar har hittats på en rovdjur från denna tidiga period. Upptäckten tyder på att fjädrar kan ha utvecklats tidigare än forskarna tidigare trodde.

Länk Mellan Dinosaurier Och Fågel

Xiaotingia ger också viktig information om kopplingen mellan dinosaurier och fåglar. Dinosaurien har en mängd egenskaper som liknar fåglar, såsom dess fjädrar och dess tredelade höfter. Detta tyder på att Xiaotingia kan ha varit en av de tidigaste förfäderna till fåglar.

Upptäckten Av Xiaotingia

Xiaotingia upptäcktes i Liaoning-provinsen i Kina. Fossilerna av dinosaurien har bevarats i exceptionellt skick, vilket har gett forskare en sällsynt inblick i dess anatomi och utseende. Upptäckten av Xiaotingia är ett viktigt framsteg i vår förståelse av dinosaurernas evolution.


Komentar